Πως να αποφύγουμε τους τοξικούς ανθρώπους;

« Back to Glossary Index

Πως να αποφύγουμε τους τοξικούς ανθρώπους;
Κάθε σχέση που δημιουργούμε στη ζωή μας είτε είναι φιλική, συναδελφική, είτε συντροφική πρέπει να μας πηγαίνει πάντα μπροστά, να μας εξελίσσει ως ανθρώπους και να μπορούμε να εκφραστούμε με αυθεντικότητα.

Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανέναν άνθρωπο να μας μειώνει και να μας πληγώνει. Ο εαυτός μας είναι σημαντικός και αξίζει σεβασμό.

Οι τοξικοί άνθρωποι προσπαθούν διαρκώς να σας ελέγξουν, συνήθως είναι άνθρωποι που δεν έχουν τον έλεγχο της ζωής τους. Όσα όρια και να τους θέσετε τα αγνοούν, δεν μπορούν να σεβαστούν αυτό που τους λέτε. Πολλές φορές θα σας κάνουν να αισθάνεστε ότι έχετε άδικο γιατί εκείνοι θέλουν πάντα να έχουν δίκιο. Σχεδό ποτέ δεν αναγνωρίζουν το λάθος τους και σας βγάζουν τρελλούς. Οι τοξικοί άνθρωποί δεν αναλαμβάνουν ποτέ ευθύνη και πάντα για ότι τους συμβαίνει φταίνε όλοι οι άλλοι ή οι συνθήκες.

Συνήθως τα άτομα αυτά μας κάνούν να αισθανόμαστε ενοχές ενώ στην ουσία φταίνε κυρίως αυτοί.

Σας είναι οικείο κάτι από τα παραπάνω; Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να αναγνωρίσετε την τοξικότητα στη ζωή σας. Στην πραγματικότητα, ή τοξικότητα μπορεί να υπάρχει χρόνια στη ζωή μας και να μην το έχουμε αντιληφθεί απόλυτα.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

« Επιστροφή στο Ευρετήριο
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER