Γιατί συγκρίνεσαι διαρκώς με τους άλλους;

« Back to Glossary Index

Γιατί συγκρίνεσαι διαρκώς με τους άλλους;
“Σε έναν τέλειο κόσμο, όλοι και όλες θα χαίρονταν με την ψυχή τους για τις χαρές και επιτυχίες των άλλων”.

Συνήθως όμως στον πραγματικό κόσμο δεν συμβαίνει αυτό. Οι άνθρωποι συνεχώς κοιτάμε τι κάνει, τι έχει ο διπλανός μας και όχι ποιοι είμαστε και τι έχουμε καταφέρει εμείς.
Χρειάζεται να καταλάβουμε οτί ο καθένας μας έχει την δική του αξία και έχει διαφορετική αφετηρία από τους υπολοιπούς ανθρώπους. Αυτό σημαίνει διαφορετική πορεία, επιλογές, τύχη, συγκυρίες. Άρα ο καθένας παίζει σε διαφορετικές πίστες και είναι ανώφελο να συγκρινόμαστε με κάτι που δεν έχουμε επιλέξει εμείς. Μπορεί να ζηλεύουμε μια καριέρα ενός φίλου αλλά έμεις να μην θέλουμε να θυσιάσουμε χρόνο, χρήμα και προσωπική ζωή για ένα τέτοιο επιτευμά. Καταλαβαίνετε ότι είναι ανώφελο να συγκρινόμαστε με πράγματα που τελικά δεν επιλέξαμε να πετύχουμε.

Καλό είναι να κατανοήσουμε ότι η σύγκρισή μας με τους άλλους μας κάνει δυστυχείς και ανασφαλείς. Η μόνη εποικοδομητική σύγκριση είναι του σημερινού εαυτού μας με τον χθεσινό εαυτό μας.
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε τι θέλουμε να πετύχουμε, να θέσουμε ρεαλιστικούς στόχους και να πορευτούμε προς την υλοποίηση τους. Αυτό απαιτεί από εμάς να βάλουμε την φαντασία μας να δουλέψει, να σχεδιάσουμε τα βήματα που θα ακολουθήσουμε και να ξεκινήσουμε σήμερα.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

« Επιστροφή στο Ευρετήριο
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER