Γιατί να επενδύσω στην προσωπική μου εξέλιξη;

« Back to Glossary Index

Γιατί να επενδύσω στην προσωπική μου εξέλιξη;
Αν θέλαμε να δώσουμε έναν ορισμό, τότε θα λέγαμε ότι η προσωπική εξέλιξη είναι μια διαδικασία που κρατάει όσο και η ζωή σου. Είναι σημαντικό να δουλεύουμε με τον εαυτό μας, να μάθουμε να ακούμε τις ανάγκες μας, να θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους με σκοπό την εσωτερική μας ευεξία, αυτοβελτίωση και ισορροπία.

Η κατεύθυνση που ορίζουμε ότι θέλουμε να ακολουθήσουμε βοηθά στην προσωπική μας εξέλιξη, βελτιώνει κομμάτια της προσωπικότητας μας και αλλάζει την συμπεριφορά μας. Αυτό είναι βέβαιο ότι μπορεί να μας οδηγήσει στην προσωπική ευτυχία και συναισθηματική μας ικανοποίηση.
Προορισμός κάθε ανθρώπου πρέπει να είναι η δίκη του προσωπική αυτοβελτίωση και εξέλιξη. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να θέτουμε εμείς τους δικούς μας στόχους και όχι αυτούς που έχουν ορίσει οι άλλοι για εμάς. Σημασία σε αυτό το ταξίδι δεν έχει να αρέσεις, σημασία έχει να ζήσεις την ζωή που εσύ επιλέγεις.
Για να συμβεί αυτό, μάθε να συμμετέχεις ενεργά στην προσωπική σου εξέλιξη.

Κατά την διάρκεια αυτής της νέας διαδρομής θα υπάρξουν εμπόδια, κυρίως εσωτερικά που θα χρειαστεί να κατανοήσεις, να δουλέψεις με σκοπό να τα προσπεράσεις.
Αυτό να μη σε τρομάζει είναι φυσιολογικό κομμάτι της διαδικασίας της εξέλιξης, του μεγαλώματος και της αλλαγής.

Να θυμάσαι ότι την στιγμή που κάνεις δηλώσεις “δεν μπορώ να αλλάξω”, “έτσι είμαι εγώ”, “Δεν μπορώ να κόψω αυτή τη συνήθεια”, “έτσι έχω μάθει”, σαμποτάρεις τον εαυτό σου. Μένεις στάσιμο και συνεχίζεις να κατηγορείς την τύχη, την ζωή σου, τον τρόπο που μεγάλωσες.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

« Επιστροφή στο Ευρετήριο
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER