Γιατί έχεις ανάγκη να ελέγχεις τα πάντα;

« Back to Glossary Index

Γιατί έχεις ανάγκη να ελέγχεις τα πάντα;
Οι άνθρωποι θέλουμε να ελέγχουμε τις περισσότερες καταστάσεις στη ζωή μας.
Είναι λογικό πως το να αισθανόμαστε ότι ελέγχουμε τα πάντα μας δίνει μια αίσθηση ασφάλειας. Είναι σημαντικό να αισθανόμαστε ασφαλείς. Δυστυχώς όμως η ζωή είναι απρόβλεπτη και δεν μπορούμε να ελεγχούμε πάντα.

Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να ελέγχουμε τα πάντα, προκειμένου να νιώθουμε ασφαλείς. Κάποιοι από εμάς, μεγαλώσαμε σε ένα περιβάλλον πολύ ελεγκτικό και αισθανθήκαμε ευαίσθητοι και ότι ασφυκτιούμε. Σήμερα ως ενήλικοι κάνοντας τα πάντα νιώθουμε ότι κανείς δεν θα μπορέσει να μας πάρει τον έλεγχο. Επομένως, ο κυριότερος λόγος που επιθυμούμε τον έλεγχο είναι η ασφάλεια .

Μπορεί όμως με παρατήρηση να ελέγξεις τον εσωτερικό σου κόσμο δηλαδή τις σκέψεις σου και το πως αντιδράς στα εξωτερικά γεγονότα. Ο εσωτερικός σου κόσμος είναι ένας κόσμος που μπορείς να δημιουργήσεις. Το πώς αισθάνεσαι, τα μοτίβα συμπεριφοράς σου, οι πεποιθήσεις σου είναι δικές σου και αν σήμερα αισθάνεσαι ότι δεν σε βοηθάνε μπορείς με υποστηρικτικές διαδικασίες να τ’ αλλάξεις.

Η ζωή σου, όταν πάψεις να λειτουργείς από αυτή την συνήθεια και μαθημένη συμπεριφορά του ελέγχου, θα αποκτήσει άλλο νόημα. Σκέψου πως αισθάνεσαι όταν ερωτεύεσαι ή όταν ζεις την στιγμή χωρίς να σκέφτεσαι. Νοιώθεις ελεύθερος και χαρούμενος γιατί ζεις στο παρόν απόλυτα, χωρίς τον φόβο τι θα συμβεί. Η ζωή είναι αυτό που συμβαίνει, δεν μπορούμε να ελέγχουμε τα πάντα. Η ζωή φέρει πάντα μέσα της το απρόοπτο, εκείνο που δεν περιμέναμε, δεν σχεδιάσαμε και δεν υπολογίσαμε.

Αποδέξου αυτή την πραγματικότητα και θα ομορφύνει η καθημερινότητα σου. Θα αισθάνεσαι γαλήνη και ευεξία!!

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

« Επιστροφή στο Ευρετήριο
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER