Γιατί αξίζει να επενδύσεις στον εαυτό σου;

« Back to Glossary Index

Γιατί αξίζει να επενδύσεις στον εαυτό σου;
Υπάρχουν άνθρωποι που επενδύουν στον εαυτό τους γιατί γνωρίζουν ότι μόνο έτσι θα γίνουν πιο ώριμοι, πιο αποτελεσματικοί. Μεγαλώνοντας μάθαμε να επενδύουμε σε εξωτερικά πράγματα, κυρίως υλικά. Εκπαιδευτήκαμε με το να ακολουθούμε τις επιταγές των άλλων , της κοινωνίας, των social media, θα γίνουμε αρεστοί και “in”.

Με αυτό τον τρόπο απομακρυνθήκαμε από την πιο ουσιαστική επένδυση, την εξέλιξη του εαυτού μας. Αν θέλεις να ζεις με αυθεντικότητα και σύμφωνα με τα δικά σου θέλω και όνειρα εξέλιξε εσένα.
Πρέπει να το πάρεις όμως απόφαση και να υλοποιήσεις όσα σκέφτεσαι.

Γιατί όμως αρνούμαστε να επενδύσουμε σε εμας;

Εάν σκεφτούμε και παρατηρήσουμε τον τρόπο που ενεργούμε καθημερινά, θα δούμε ότι δεν σταματάμε να είμαστε απασχολημένοι με κάτι άλλο, εκτός της πραγματικής μας φροντίδας. Οι δικαιολογίες πολλές, η εργασία, οι απαιτήσεις του σπιτιού, ο χρόνος στα social, τα παιδιά, οι φίλοι.

Πόσο απογοητευτικό να μην έχουμε μισή ώρα ουσιαστική για εμάς;

Έχετε αναρωτηθεί ότι σε όλο αυτό το εξωτερικό κυνήγι αφήνετε πίσω εσάς. Έπειτα γκρινιάζετε, αισθάνεστε θυμωμένοι, μόνοι, απογοητευμένοι και αρχίζετε να γκρινιάζετε. Εσείς είστε υπεύθυνοι για την αυτοφροντίδα σας, για την εξέλιξή σας, για τα όνειρα σας.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

« Επιστροφή στο Ευρετήριο
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER