Δεν περνάω καλά, γιατί όμως δεν αλλάζω;

« Back to Glossary Index

Δεν περνάω καλά, γιατί όμως δεν αλλάζω;
Πολλές φορές παραπονιέσαι ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν και αισθάνεσαι εγκλωβισμένος. Έχεις κάνει τις επιλογές
σου είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά αλλά κάτι δεν λειτουργεί.

Αισθάνεσαι παγιδευμένος/η στις ίδιες σου τις επιλογές. Αυτά που έχεις επιλέξει δεν σε κάνουν χαρούμενο και ευτυχισμένο. Ευτυχώς τα πράγματα δεν είναι μαύρα ούτε άσπρα, απλά χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις ότι χρειάζεται να κάνεις κάποιες αλλαγές.
Οι άνθρωποι έχουμε εκπαιδευτεί να παραμείνουμε σε συμπεριφορές του παρελθόντος που μπορεί να ήταν αποτελεσματικές κάποτε αλλά πια δεν είναι.

Η ζωή αλλάζει συνεχώς, εμείς αρνούμαστε να αλλάξουμε γιατί απλά έτσι έχουμε μάθει. Η συνεχής όμως επανάληψη συμπεριφορών τελικά στο σήμερα μας κρατούν δυστυχισμένους και ανίσχυρους να οδηγηθούμε σε μια καλύτερη καθημερινότητα και ρουτίνα.
Συχνά επιμένουμε να ακολουθούμε μαθημένες συμπεριφορές γιατί πιστεύουμε ότι είναι δύσκολο να αλλάξουμε, ότι είμαστε αρκετά μεγάλοι, ότι οι άλλοι φταίνε κ.λ.π

Σε αυτό το σημείο χρειάζεται να κάνουμε μια παύση, να παρατηρήσουμε την συμπεριφορά μας και τον φαύλο Κύκλο που μπορεί να αναπαράγουμε. Χρειάζεται να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, να μας δώσουμε χρόνο και χώρο ώστε να κατανοήσουμε τι πραγματικά επιθυμούμε.

Γιατί οι άνθρωποι δεν αλλάζουμε;

-Φόβος για το άγνωστο.

Η αλλαγή μας τρομάζει, δεν μας αρέσει να δοκιμάζουμε νέα πράγματα, πόσο μάλλον νέες συμπεριφορές. Είναι κατανοητό να φοβόμαστε γιατί το ανθρώπινο είδος λειτουργεί βιολογικά με αυτό τον τρόπο. Φοβόμαστε αυτό που δεν γνωρίζουμε, επιθυμούμε να έχουμε τον έλεγχο. Πολλές φορές επιλέγουμε καταστάσεις και ανθρώπους που μας πληγώνουν γιατί αισθανόμαστε οικεία.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

« Επιστροφή στο Ευρετήριο
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER