Αξίζεις για αυτό που είσαι!!

« Back to Glossary Index

Κάνεις δε μπορεί να σου δώσει την αξία που τόσο πολύ επιθυμείς αν δεν την δώσεις πρώτα εσύ στον εαυτό σου. Αξίζεις όχι εγωιστικά αλλά επειδή φέρεις μιαν αξία από την δημιουργία σου και είναι στιγμή να την εκδηλώσεις.

Αξίζω σημαίνει πρώτα και πάνω απ όλα ότι με αναγνωρίζω, με αποδέχομαι και με υποστηρίζω πριν από οποιοδήποτε άλλον στην ζωή μου.
​ Αξίζω σημαίνει ότι έχω αξία σαν άνθρωπος και σαν προσωπικότητα.
Τo μονοπάτι για την ανακάλυψη της αξίας σου, χρειάζεται να το ανακαλύψεις και να το ορίσεις εσύ. Μην περιμένεις από κανέναν να σου δώσει αξία γιατί θα είναι δανεική και πολλές φορές κάλπικη. Και η δική σου ζωή και αξία δε μπορεί να καθοριστεί πια από άλλους. Αν εξαρτιέστε από άλλους γιατί δική σας αξία τότε η αξία ανήκει στους άλλους. Όχι, δεν θα εξαρτηθείς από την γνώμη των άλλων για εσένα και όσων περιμένουν απο εσένα.
Η αυταξία είναι βασική προϋπόθεση για την ευτυχία σου και την ηρεμία σου.Αντί να σπαταλάς το χρόνο σου σκεπτόμενος όπως έμαθες από παιδί στο τι σκέπτονται και το τι λένε οι άλλοι για εσένα , είναι καλύτερο να επενδύσεις στην προσωπική σου ανάπτυξη και καλλιέργεια του εαυτού σου. Απαραίτητο συστατικό για την ψυχική σου ισορροπία είναι η αυτό -αποδοχή και η αυτο-συμπόνοια που προέρχεται από μέσα σου και κινητοποιεί την αγάπη για τον εαυτό σου.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

« Επιστροφή στο Ευρετήριο
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER