Ανάληψη της Προσωπικής σου ευθύνης!

« Back to Glossary Index

Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο για αυτά που κάνουμε αλλά και για αυτά που δεν κάνουμε.
Η ανάληψη ευθύνης είναι κάτι που μαθαίνεται και αποκτιέται.

Το να αναλάβεις απόλυτα την ευθύνη της ζωής σου σε αλλάζει, σε βγάζει από την θέση του θύματος σε Νικητή! Σημαίνει πως εσύ είσαι ο δημιουργός της δικής σου ζωής και των δικών σου επιλογών. Το δικαίωμα της επιλογής προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης καθώς με αυτό τον τρόπο προχωράμε με υπευθυνότητα και ενεργητικά στην ζωή.
Στην διάρκεια της ζωής μας εκπαιδευόμαστε να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στους άλλους και στις υποχρεώσεις μας. Τι συμβαίνει όμως με τον ίδιο μας τον εαυτό; Πόσο υπεύθυνοι είμαστε με εμάς τους ίδιους και τις ανάγκες μας;
Αναλαμβάνω την ευθύνη του εαυτού μου σημαίνει ότι μπορώ να αναγνωρίσω τα θέλω μου, τις επιθυμίες μου και τα συναισθήματα μου. Παίρνοντας την ευθύνη μας αποκτούμε το δικαίωμα να επηρεάσουμε ενεργητικά την ζωή μας. Να θυμάσαι ότι κανένας άνθρωπος που έζησε την ζωή του μέσα από την θέση του θύματος, δεν μπόρεσε να ζήσει τελικά αυθεντικά και αληθινά.
Γιατί όταν ζεις σαν θύμα πάντα φταίνε οι άλλοι και εσύ μόνιμα είσαι ο αδικημένος που ψάχνει να βρει το δίκιο του. Όσο ο φόβος της ανάληψης ευθύνης για την ίδια μας την ζωή είναι πάνω από την τόλμη μας τόσο θα ζούμε καταδικασμένοι στην μιζέρια μας και την συρρίκνωση του είναι μας.
Καταλαβαίνετε ότι σήμερα βρίσκεστε σε αυτή τη θέση, εξαιτίας των αποφάσεων και των επιλογών που κάνατε στο παρελθόν σας. Αν επιθυμείτε να μελλοντικά να αισθάνεστε και να έχετε διαφορετικά αποτελέσματα χρειάζεται οι ενέργειες που θα κάνετε σήμερα να είναι τέτοιες ώστε να πάρετε αυτό που θέλετε.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

« Επιστροφή στο Ευρετήριο
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER