Πως θα βγεις από την ζώνη άνεσης σου με το life coaching;

« Back to Glossary Index

Πως θα βγεις από την ζώνη άνεσης σου με το life coaching;
Είναι αλήθεια ότι η ζώνη άνεσης σου είναι βολική, είναι μέρος της ζωής σου, είναι η ρουτίνα σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν επιθυμούν τις αλλαγές. Τους φοβίζει το άγνωστο, ακόμα και όταν δεν αισθάνονται ευχάριστα με την καθημερινότητά τους.

Η αλλαγή όμως είναι η μόνη σταθερά και χρειάζεται να μάθουμε να μπορούμε να χειριζόμαστε τις αλλαγές. Το life coaching είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα κάλα στις ζωές μας και αφορά πολλούς τομείς. Ο Coach είναι εδώ για να σε εκπαιδεύσει σε ένα νέο τρόπο σκέψης , αντίληψης και αυτογνωσίας. Το Coaching με τις διάφορες τεχνικές και προσεγγίσεις που διαθέτει σε βοηθάει να καταλάβεις ότι η αλλαγή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Ζούμε σε μια νέα πραγματικότητα που τα πάντα αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς και πολλές φορές αναγκαζόμαστε να δεχτούμε αλλαγές που άλλοι αποφασίζουν για εμάς.

Υπάρχει ένα μοντέλο, τoυ Richard Boyatzis που υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος δεν είναι έρμαιο της τύχης του ή του πεπρωμένου του. Ο ρόλος του Coaching στην διαδικασία της αλλαγής είναι καθοριστικός. Ο Coach με γνώμονα την μαιευτική μέθοδο του Σωκράτη, την γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία ,την θετική ψυχολογία και την ανθρωποκεντρική προσέγγιση μπορεί να σε υποστηρίξει να ανακαλύψεις ένα νέο δρόμο ικανοτήτων που διαθέτεις αλλά μέχρι σήμερα δε γνώριζες.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

« Επιστροφή στο Ευρετήριο
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER