Πως το behavioral business coaching θα σε βοηθήσει να πετύχεις;

Πως το behavioral business coaching θα σε βοηθήσει να πετύχεις;-Sofia Banagi

Πως το behavioral business coaching θα σε βοηθήσει να πετύχεις;

Εάν οι οργανισμοί επιθυμούν να αναπτυχθούν, να εξελιχθούν και να ευδοκιμήσουν χρειάζεται να μάθουν να προσαρμόζονται. Η εποχή έχει αλλάξει και οι CEO καλούνται να δεχτούν Coaching για τους ίδιους αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό τους. Η εταιρική κουλτούρα έχει αλλάξει, οι άνθρωποι αποτελούν το πιο σημαντικό κομμάτι της επιχείρησης.

Το επιχειρηματικό coaching υποστηρίζει αυτό το είδος αλλαγών.
 
ΚΑΘΟΙΣΜΟΣ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
 
Ο καθένας μπορεί να επιθυμεί να συμβεί κάτι, αλλά για να πετύχει οτιδήποτε χρειάζεται ορισμός με σαφήνεια των στόχων, σχεδιασμός και ενεργή συμμετοχή. Λίγοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό.
Το συγκεκριμένο πλάνο για να είναι υλοποιήσιμο χρειάζεται ισχυρά κίνητρα και δέσμευση και οι άνθρωποι πιο εύκολα δεσμευόμαστε σε έναν ειδικό coach ή μέντορα. Είναι αδύνατο ένας άνθρωπος να τα κάνει όλα και χρειάζεται υποστήριξη και βοήθεια.
 
Η σημασία του συμπεριφορικού Coaching στο χώρο εργασίας είναι πολύ εποικοδομητική και σημαντική. Οι εταιρείες δεν είναι απρόσωπες, αποτελούνται από ανθρώπους που έχουν σκέψεις και εκδηλώνονται με συναισθήματα και συμπεριφορές. Οι δεξιότητες συμπεριφοράς, όπως η συναισθηματική ωριμότητα, ή κοινή λογική, ή σωστή επικοινωνία, ή συνεργασία χρειάζονται συνεχή εξάσκηση και παρατήρηση. Ο χώρος εργασίας είναι λοιπόν ένας ζωντανός οργανισμός που στόχο θα πρέπει να έχει την ανάπτυξη θετικής συμπεριφοράς, να προκαλεί τους εργαζόμενους να θέλουν να βελτιωθούν και να είναι παραγωγικοί.
 
*Συμπεριφορά είναι οποιαδήποτε ενέργεια ή αντίδραση σε μια συγκεκριμένη περίσταση ή οποία θα έχει και ένα αποτέλεσμα. Η θεμελιώδης ιδέα πίσω από την καθοδήγηση συμπεριφοράς είναι ότι αν μελετήσουμε την παρελθοντική συμπεριφορά θα μπορούμε να εστιάσουμε στο τι αλλαγές θα χρειαστεί να κάνουμε ώστε να έχουμε ένα πιο επιθυμητό αποτέλεσμά.
Οι αρχές της καθοδήγησης που βασίζεται στη συμπεριφορά έχουν αναπτυχθεί σε μια περίοδο ετών μέσω ενός συνδυασμού ηγεσίας και οργανωτικών αλλαγών.
 
Καταλαβαίνει κανείς από τα παραπάνω, ότι το συμπεριφορικό επαγγελματικό coaching βοηθά στην επίτευξη ενός καλύτερου πλαισίου και δομής για την εξέταση της προέλευσης της κάθε συμπεριφοράς. Παρέχει στους ηγέτες και διευθυντές την απαραίτητη ανατροφοδότηση σχετικά με την παιδεία τους και με την αποδοσή τους.
 
-Ποια τα οφέλη του συμπεριφορικού coaching στον επαγγελματικό χώρο;
 
Το behavioral business coaching διευκολύνει τους ηγέτες και τους ανθρώπους να αυτοπαρατηρήσουν τον εαυτό τους, να συνειδητοποιήσουν τις πεποιθήσεις τους, τις αξίες τους και την στάση τους. Ο  Coach είναι ο ειδικός που μπορεί να βοηθήσει στη συγκεκριμένη διαδικασία και να το ενσωματώσει στο εργασιακό περιβάλλον. 
 
Οι άνθρωποι μπορούν να αποκτήσουν μια όλη οπτική για τον εαυτό τους, να επανοπροσδιορίουν πεποιθήσεις και αξίες και να εξελιχθούν προς όφελος της εταιρείας αλλά κυρίως του εαυτού τους. Η συνήθεια της μάθησης, της εξέλιξης και του επαναπροσδιόρισμου μπορεί να υιοθετηθεί και να εμπνεύσει τους ανθρώπους αρκεί κάποιος να το ενσωματώσει στην κουλτούρα της επιχείρησης.
 
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι επιτυχημένοι λόγω της συμπεριφοράς τους. Επίσης δέχονται να αλλάξουν και δεν φοβούνται την αποτυχία γιατί γνωρίζουν ότι είναι μέρος της επιτυχίας τους. 
 
Οι ηγέτες μπορεί να είναι και οφείλουν να εμπνέουν το ανθρώπινο δυναμικό τους. Το κλειδί για αυτό είναι να αλλάζουν όταν χρειαστεί τις συμπεριφορές τους που σαμποτάρουν την επιτυχία τους.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER