Πώς να πουλήσεις τον εαυτό σου σε μια συνέντευξη;

Πώς να πουλήσεις τον εαυτό σου σε μια συνέντευξη;-Sofia Banagi

Πώς να πουλήσεις τον εαυτό σου σε μια συνέντευξη; Η δικτύωση είναι ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για την οικοδόμηση μιας επιτυχημένης προσωπικής μάρκας. Διαθέστε μια ομιλία για το ασανσέρ, εξασκηθείτε στην εισαγωγή σας με φίλους και συναδέλφους και αρχίστε να συμμετέχετε σε εκδηλώσεις δικτύωσης. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαδοθεί η είδηση για εσάς και τη δουλειά σας.

Η προσωπική σας επωνυμία είναι κάτι περισσότερο από την ηλεκτρονική σας παρουσία. Είναι το πώς σκέφτεστε, πώς μιλάτε και πώς ντύνεστε. Η συνέπεια και ο επαγγελματισμός είναι σημαντικά στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν ορίζετε την προσωπική σας μάρκα. Αφιερώστε χρόνο για να δημιουργήσετε μια σταθερή στρατηγική προσωπικής επωνυμίας, προκειμένου να προωθήσετε τον εαυτό σας αποτελεσματικά.Προετοιμάζεστε για μια επερχόμενη συνέντευξη για δουλειά; Ψάχνετε τρόπους για να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό για τη θέση εργασίας;

Το να πουλήσετε τον εαυτό σας σε μια συνέντευξη είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Η επιτυχία στη συνέντευξή σας είναι το κλειδί για την εξασφάλιση της θέσης εργασίας που επιθυμείτε και δεν θα το πετύχετε χωρίς να είστε σε θέση να πουλήσετε τον εαυτό σας με επιτυχία στον συνεντευκτή.

Αλλά πώς να πουλήσεις τον εαυτό σου σε μια συνέντευξη; Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές και κόλπα για να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

1. Κάντε την έρευνά σας. Πριν καν μπείτε στη συνέντευξη, κάντε την έρευνά σας σχετικά με τη θέση για την οποία κάνετε αίτηση, την εταιρεία, το τμήμα και οτιδήποτε άλλο σχετικό. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι αναζητά ο υπεύθυνος της συνέντευξης και θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε τις απαντήσεις σας ώστε να ευθυγραμμιστούν με τη θέση εργασίας.


2. Δείξτε ενθουσιασμό. Θέλετε να προβάλλετε τον μεγαλύτερο δυνατό ενθουσιασμό όταν εισέρχεστε στην αίθουσα της συνέντευξης. Ο ενθουσιασμός σας θα πρέπει να φαίνεται στη γλώσσα του σώματος που χρησιμοποιείτε, στην ένταση και στην ενέργειά σας. Προσπαθήστε να είστε κεφάτοι, θετικοί και ευγενικοί.


3. Εξηγήστε γιατί θέλετε τη θέση εργασίας. Βεβαιωθείτε ότι εξηγείτε στον υπεύθυνο της συνέντευξης γιατί είστε ο κατάλληλος για τη θέση εργασίας. Ενημερώστε τον γιατί σας ενδιαφέρει η θέση, τι μπορείτε να προσφέρετε στην εταιρεία και πώς μπορείτε να προσφέρετε αξία.


4. Προετοιμάστε παραδείγματα. Προκειμένου να αποδείξετε τις ικανότητές σας, θα πρέπει να έχετε μερικά παραδείγματα για να παρουσιάσετε όταν ο υπεύθυνος της συνέντευξης ρωτήσει για μια συγκεκριμένη δεξιότητα ή εμπειρία που διαθέτετε. Το να τα έχετε προετοιμάσει εκ των προτέρων θα δείξει στον υπεύθυνο της συνέντευξης ότι έχετε κάνει τη δουλειά σας.


5. Να είστε αυθεντικοί. Εάν αναζητάτε έναν μακροπρόθεσμο ρόλο, να είστε ειλικρινείς σχετικά με την τρέχουσα και τις προηγούμενες επαγγελματικές σας εμπειρίες. Τόσο ο συνεντευξιαζόμενος όσο και εσείς θα πρέπει να φύγετε από τη συνέντευξη γνωρίζοντας ότι υπάρχει ταύτιση μεταξύ των δύο σας.


6. Δείξτε ότι ενδιαφέρεστε. Αν σας αρέσει η εταιρεία και η θέση, προσπαθήστε να το δείξετε με τον τρόπο που μιλάτε και για τα δύο. Κάντε ερωτήσεις σχετικά με την αποστολή και τις αξίες της εταιρείας. Δείξτε ότι ενδιαφέρεστε για την κατεύθυνση που παίρνει η εταιρεία και θέλετε να συμμετέχετε σε αυτήν.


7. Δώστε συνέχεια. Μετά τη συνέντευξη, φροντίστε να ευχαριστήσετε τον υπεύθυνο της συνέντευξης και να συνεχίσετε να επικοινωνείτε μαζί του. Εκφράστε το ενδιαφέρον σας να σας απαντήσουν και ευχαριστήστε τους και πάλι που βρήκαν το χρόνο να μιλήσουν μαζί σας.

Πώς να πουλήσεις τον εαυτό σου σε μια συνέντευξη;-Sofia Banagi

Στο τέλος της ημέρας, το να πουλάτε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης δεν είναι πυρηνική επιστήμη και υπάρχουν μερικά βασικά στοιχεία που πρέπει πάντα να συμπεριλαμβάνετε όταν το κάνετε. Μη φοβάστε να δείξετε τον ενθουσιασμό σας και φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας σχετικά με τη θέση για την οποία κάνετε αίτηση. Επιδεικνύοντας αυτά τα χαρακτηριστικά, μπορείτε να αποδείξετε ότι ταιριάζετε απόλυτα στον ρόλο.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να πουλήσετε τον εαυτό σας σε μια συνέντευξη. Να θυμάστε, οι εργοδότες αναζητούν υποψηφίους που ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους και κάνουν καλή εντύπωση. Έτσι, προετοιμαστείτε, εξασκηθείτε και βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να πουλήσετε τον εαυτό σας και τις δεξιότητές σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εάν Ενδιαφέρεστε Συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

One thought on “Πώς να πουλήσεις τον εαυτό σου σε μια συνέντευξη;

  1. Pingback: Πως να προβάλω τον εαυτό μου; - Sofia Banagi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω απο το Life Coaching

Eγγραφείτε στο NEWSLETTER